foto1
Koncert 2015 - Cerkno
foto1
Koncert v Gorenji vasi 2015
foto1
Lira z instrumentalisti
foto1
Naš mali avto ...
foto1
Nastop na koncertu Juana Vasleta
Napovednik naših nastopov.Preberi več...

Vokalna skupina Lira

Vokalna skupina Lira je bila ustanovljena leta 1992 pod umetniškim vodstvom Vojke Svetičič . Izšla je iz osnovnošolskega prepevanja v domačem pevskem zboru v Cerknem.

Repertoar skupine se že od začetka delovanja v grobem deli na dva dela, ljudski in zabavni.

V Lirinem obsežnem repertuarju najdete pisano paleto slovenskih in tujih ljudskih in umetnih pesmi, cerkvenih in klasičnih skladb ter slovenskih in tujih priredb etno, pop, jazz in drugih zvrsti zabavne glasbe ter nekaj avtorskih skladb, ki jih izvaja na koncertih in gostovanjih.

Poleg letnih koncertov Lira pripravlja tudi božične koncerte, s katerimi gostuje po cerkvah širom Slovenije (med drugim Izola, Črni vrh nad Idrijo, Spodnja Idrija, Cerkno, Volče, Nova Oselica, Vrhnika, Podlipa, Nova Štifta na Dolenjskem, Maribor, Murska Sobota, Mačkolje).
V sodelovanju z različnimi vokalnimi skupinami in pevskimi zbori v novih priredbah ponovno obudijo in predstavijo širši javnosti najrazličnejše glasbene zvrsti (omeniti velja preteklo sodelovanje z Moškim oktetom Raskovec z Vrhnike, Žensko vokalno skupino Bel Canto iz Murske Sobote, Cerkvenim otroškim in mladinskim pevskim zborom iz Nove Oselice, Idrijskim oktetom iz Idrije, Vokalno skupino Rozalije, Vokalno skupino Cantabile …).

Članice vokalne skupine Lira se z veseljem odzovemo povabilu petja na poroki, kjer mladoporočencema polepšamo njun dan.

Poleg takih sodelovanj pa Lira vsako leto sodeluje na medobčinski reviji pevskih zborov v organizaciji območne izpostave JSKD Idrija, na dobrodelnih koncertih in srečanjih malih vokalnih skupin.